Hoe grote bestanden verzenden met Telegram

Ace24 januari 2024
hoe stuur ik grote bestanden met telegram

Telegram is een van de populairste berichtenapps ter wereld. Het is eenvoudig, snel, veilig en gratis. Telegram wint de laatste tijd aan populariteit als alternatief voor meer gevestigde chatprogramma's, vanwege de nadruk op privacy en veiligheid. Net als bij andere messagingprogramma's kun je de app gebruiken om bestanden te delen, en we zullen ingaan op hoe je grote bestanden kunt versturen met Telegram.

Een van de beste dingen aan Telegram is dat het erg veilig is. Berichten worden versleuteld met een geheime sleutel die bijna onmogelijk te kraken is. Daarnaast is Telegram een van de weinige berichtenapps die end-to-end-encryptie biedt. Dit betekent dat je berichten volledig veilig zijn van afzender tot ontvanger.

Een ander groot voordeel van Telegram is de snelheid. Telegram is sneller dan SMS, en het is ook veel goedkoper. Telegram gebruikt een technologie genaamd "Datacompressie" waardoor het erg snel is.

Telegram is ook heel eenvoudig te gebruiken. De gebruikersinterface is gestroomlijnd en eenvoudig te begrijpen. Tot slot is Telegram gratis te gebruiken. Er zijn geen abonnementskosten of verborgen kosten. Als je op zoek bent naar een snelle, veilige en eenvoudige berichtenapp, dan is Telegram een goede keuze. Het is beschikbaar voor alle belangrijke platforms, waaronder iOS, Android, Windows en Mac.

Gratis overdracht tot 5 GB
Geen registratie vereist
Bestanden Nu Overzetten
Telegram beveiliging

Telegram beveiligingsfuncties

Telegram heeft een aantal beveiligingsfuncties die het een geweldige keuze maken voor berichtenverkeer. Deze functies omvatten:

  • End-to-End Encryptie: Telegram berichten zijn van eind tot eind versleuteld. Dit betekent dat alleen de verzender en ontvanger de berichten kunnen lezen. Zelfs Telegram kan de berichten niet lezen.
  • Geheime chats: Telegram biedt een functie genaamd "Geheime chats" die versleutelde chats zijn die zichzelf vernietigen na een bepaalde tijd.
  • Cloud-gebaseerd: Telegram-berichten worden opgeslagen in de cloud. Dit betekent dat je vanaf elk apparaat toegang hebt tot je berichten.
  • Open Source: Telegram is open source. Dit betekent dat iedereen de code kan controleren om er zeker van te zijn dat er geen veiligheidslekken zijn.
  • Verificatie in twee stappen: Telegram biedt tweestapsverificatie voor een extra beveiligingslaag.
  • Gegevenscompressie: Telegram gebruikt gegevenscompressie om berichten sneller te maken.

Zoals je kunt zien, biedt Telegram een aantal functies die het een geweldige keuze maken voor berichten. Het is snel, veilig en eenvoudig te gebruiken. Als je op zoek bent naar een alternatief voor traditionele sms-berichten, dan is Telegram een goede keuze.

Telegram om bestanden te delen

Hoe bestanden delen in Telegram

Telegram biedt een aantal manieren om bestanden te delen met je contacten. Je kunt bestanden delen via:

  • Telegram Groepen: Je kunt bestanden delen met maximaal 200 mensen in een Telegram groep.
  • Geheime chats: Je kunt bestanden delen met één persoon in een geheime chat. De bestanden zullen zichzelf vernietigen na een bepaalde tijd, waardoor ze perfect zijn voor het delen van gevoelige bestanden.
  • Cloud: Je kunt bestanden delen met iedereen in je contactenlijst. De bestanden worden opgeslagen in de cloud en zijn toegankelijk vanaf elk apparaat. Dit kan een geweldige manier zijn om grote bestanden met veel mensen te delen.
  • Directe berichtenuitwisseling: Je kunt ook bestanden delen met mensen in je contactenlijst via direct messaging, wat relatief eenvoudig is.

Bestanden delen is een van de beste dingen van Telegram. Het is eenvoudig om te doen en het biedt veel flexibiliteit. Je kunt bestanden delen met groepen mensen of met één persoon in een geheime chat. Je kunt bestanden ook opslaan in de cloud, zodat ze vanaf elk apparaat toegankelijk zijn.

Als je op zoek bent naar een messaging app die het delen van bestanden aanbiedt, dan is Telegram een goede keuze. Het is eenvoudig te gebruiken en erg flexibel.

Beperking bestandsgrootte Telegram

Telegram limieten voor bestandsgrootte

Telegram heeft een limiet van 2 GB per bestand. Dit is een vrij hoge limiet en is geschikt voor het verzenden van gecomprimeerde afbeeldingen, documenten en dat soort dingen. Als je echter een bestand moet verzenden dat groter is dan 2 GB, is er een omweg.

Dus, hoe kun je bestanden delen die groter zijn dan wat Telegram aankan? Laten we eens kijken naar enkele van de populairste methoden.

Bestandssplitsers om bestanden te verkleinen

1. Bestanden opsplitsen in meerdere delen

Als je een bestand hebt dat groter is dan 2 GB, kun je het opsplitsen in meerdere delen en het versturen via Telegram. Dit is relatief eenvoudig om te doen en het is een populaire workaround voor grotere bestanden.

Dus, hoe kun je je bestanden in meerdere delen splitsen? Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen. Je kunt een bestandssplitser zoals HJSplit of 7-Zip gebruiken. Of je kunt een bestandscompressietool zoals WinRAR of WinZip gebruiken om je bestanden in kleinere delen te comprimeren.

Zodra je je bestanden in meerdere delen hebt gesplitst, kun je ze versturen via Telegram. Deze methode kan wat werk kosten, maar het is een goede manier om grote bestanden via de app te versturen.

Bestanden comprimeren om de bestandsgrootte te verkleinen

2. Bestanden comprimeren

Een andere populaire oplossing voor de bestandslimiet van Telegram is om je bestanden te comprimeren. Dit kun je doen met een bestandscompressietool zoals WinRAR of WinZip.

Je kunt je bestanden eenvoudig comprimeren om ze kleiner te maken. Open het bestand gewoon in WinRAR of WinZip en selecteer "Toevoegen aan archief". Kies vervolgens een compressieniveau en klik op "OK".

Je bestanden zijn nu gecomprimeerd en klaar om te verzenden via Telegram. Zorg ervoor dat de totale grootte van alle bestanden niet groter is dan 2 GB en je kunt aan de slag.

Filemail app voor het delen van bestanden

3. Cloud-gebaseerde oplossingen voor het delen van bestanden gebruiken, zoals Filemail

Als je een bestand moet delen dat groter is dan 2 GB, kun je altijd een cloud-gebaseerde dienst voor het delen van bestanden gebruiken, wat een populaire workaround is.

Upload gewoon je bestand naar de service en deel de link met je contacten. Ze kunnen het bestand dan rechtstreeks van de dienst downloaden.

Er zijn veel verschillende cloud-gebaseerde diensten voor het delen van bestanden beschikbaar, dus je zou er een moeten kunnen vinden die aan je behoeften voldoet. Filemail is een van de populairste diensten waarmee je grote bestanden kunt delen, en het is heel gemakkelijk te gebruiken.

Filemail is een gratis dienst waarmee je zonder problemen grote bestanden kunt versturen. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt veel functies. Filemail biedt 4 verschillende abonnementen, dus je kunt kiezen wat het beste bij je past. Met het gratis pakket kun je bestanden tot 5 GB versturen, wat meer dan genoeg is voor de meeste mensen.

U kunt eenvoudig en met een gerust hart grote bestanden delen via e-mail of een beveiligde koppeling. Filemail wordt geleverd met een aantal functies, waaronder:

1. Veilige bestandsoverdracht

Gegevensbeveiliging is voor veel mensen een grote zorg. Wanneer u gevoelige bestanden deelt, wilt u er zeker van zijn dat ze beschermd zijn. Filemail gebruikt SSL/TLS-encryptie om uw gegevens tijdens het transport te beschermen. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn voor afluisteraars.

2. Traceer uw gedeelde bestanden

Met Filemail kunt u eenvoudig uw gedeelde bestanden volgen. Dit is een geweldige functie als u de status van een bestand moet bijhouden of als u moet controleren of het bestand is ontvangen.

3. Snelle overdracht

Filemail gebruikt een op maat gemaakt UDP-overdrachtversnellingsprotocol. Dit zorgt ervoor dat uw bestanden snel worden overgedragen, zelfs als ze groot zijn.

4. In overeenstemming met privacy

Met Filemail kunt u kiezen in welke regio uw bestanden worden opgeslagen. Met deze functie kunt u eenvoudig voldoen aan nationale regelgeving en uw bedrijfsbeleid.

5. Website integratie

Filemail kan gemakkelijk in uw website worden geïntegreerd met slechts één regel HTML-code. Met deze functie kunt u grote bestanden van uw klanten rechtstreeks op uw website ontvangen.

6. Aanpassing en branding

Als u wilt, kunt u Filemail aanpassen aan uw merk. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw oplossing voor het delen van bestanden bij het imago van uw bedrijf past.

In het algemeen is Filemail een uitstekende keuze voor wie grote bestanden moet delen. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt veel functies. De beveiligings- en nalevingsfuncties zijn ook uitstekend, iets wat veel mensen zullen waarderen. Probeer Filemail vandaag nog en ontdek hoe het u kan helpen om snel en gemakkelijk bestanden te delen.

Voorhamer

Conclusie

Telegram is een geweldige berichtenapp die veel flexibiliteit biedt. Je kunt bestanden delen met groepen mensen of met één persoon in een privéchat. Telegram biedt ook een aantal verschillende manieren om bestanden te delen, waaronder bestanden delen via de cloud, bestanden comprimeren en bestanden opsplitsen in meerdere delen.

Als je een bestand moet delen dat kleiner is dan 2 GB, kun je een van de bovenstaande methoden gebruiken. Als u echter grote bestanden moet verzenden, zijn cloudservices voor het delen van bestanden de beste manier. Filemail biedt een aantal functies waarmee het zich onderscheidt van de rest, dus probeer het zeker eens.

Bestanden van elke grootte overzetten
Professionele, zakelijke en bedrijfsplannen beschikbaar
Bekijk onze betaalde plannen

Bekijk meer artikelen over het verzenden van grote bestanden