Hoe grote bestanden verzenden via e-mail

Ace20 januari 2024
hoe verzend ik grote bestanden via e-mail

Grote bestanden verzenden via e-mail

Als je een groot bestand via e-mail wilt verzenden, kan het frustrerend zijn als je een pop-up krijgt die je vertelt dat je bestanden te groot zijn. Verrassend genoeg kunnen de meeste e-mailservers geen bestanden met een bepaalde grootte verzenden of ontvangen.

En dat niet alleen, het feit dat je een bijlage via de e-mailserver van de verzender kunt verzenden, betekent niet noodzakelijk dat de e-mail van de ontvanger deze bijlage ook kan accepteren. Hoe zorg je ervoor dat je een e-mailbijlage verstuurt die je ontvanger kan openen? Lees verder om erachter te komen hoe je grote bestanden via e-mail verstuurt.

Je moet de grootte van je e-mailbijlagen kennen voordat je ze verstuurt. Beperkingen voor de grootte van e-mailservers zijn niet standaard en verschillen per provider. Gelukkig geven de meeste e-mailservices de bestandsgrootte naast de bestandsnaam weer.

Als u meerdere bestanden bijvoegt, wilt u de totale grootte van uw bijlagen bijhouden. Als de bestandsgrootte wordt weergegeven in kilobytes in plaats van megabytes, weet dan dat er 1024 kilobytes in één megabyte zitten.

Veel bedrijven en particulieren maken gebruik van cloud-gebaseerde serviceproviders en cloud-gebaseerde bestandsoverdrachtservices om de grootte van bijlagen te omzeilen bij het verzenden van grote bestanden via e-mail.

Gratis overdracht tot 5 GB
Geen registratie vereist
Verstuur nu grote bestanden

Cloud-gebaseerde opslagdienst om grote bestanden via e-mail te versturen

Wanneer je grote bestanden via e-mail wilt verzenden, maar het bestand te groot is, is een van de efficiëntere oplossingen om cloud-gebaseerde opslagdiensten te gebruiken.

Cloudopslagruimtes zoals iCloud Mail Drop, OneDrive en Google Drive zijn uitstekende manieren om grote bestanden via e-mail te versturen. Wanneer je afbeeldingen, video's, presentaties, gegevens of meer van hoge kwaliteit hebt die je moet versturen, kun je met cloudoplossingen je bestanden uploaden naar de cloudservice.

Stuur vervolgens de link zodat je ontvanger het bestand kan openen via een link in plaats van een bijlage. Als het ontmoedigend klinkt, het is gemakkelijk als je het eenmaal onder de knie hebt. Zo verstuur je grote bijlagen via cloudservices.

Apple icloud en mail om grote bestanden te delen

1. iCloud Mail Drop met Apple Mail

Met een iCloud-account kun je Mail Drop gebruiken, waarmee je grote bestanden tot 5 GB via iCloud kunt versturen. Als je Mail Drop gebruikt, worden de bestanden versleuteld opgeslagen en binnen 30 dagen beschikbaar gesteld aan de ontvanger om te downloaden.

Eerst moet je ervoor zorgen dat Mail Drop is ingeschakeld in je Apple Mail-account.

1. Open Apple Mail op je Mac en selecteer Voorkeuren in de menubalk onder Mail.

2. Selecteer onder het tabblad Accounts het account waarvoor je Mail Drop wilt inschakelen.

3. Schakel het selectievakje naast Grote bijlagen verzenden met Mail Drop in.

4. Stel een nieuwe e-mail op met Apple Mail en zorg ervoor dat de tekstcursor staat waar je de bijlage wilt zien.

5. Selecteer Bestand en vervolgens Bestanden bijvoegen. Kies het bestand dat je wilt bijvoegen en klik op Bestand kiezen.

Als je bijlage groter is dan de maximale grootte, uploadt Apple Mail het bestand automatisch naar de iCloud-server voor je ontvanger.

Voordelen

Nadelen

De bijlage wordt geüpload naar de iCloud en bevat een beveiligde link.Mail Drop heeft slechts een limiet van 5 GB, dus alles wat meer is zal mislukken met deze methode.
De bijlage telt niet mee voor de totale opslagruimte in iCloud en wordt slechts 30 dagen in de cloud bewaard.Sommige bijlagen worden niet goed overgezet naar andere besturingssystemen zoals Windows.
Gmail gebruiken om grote bestanden via e-mail te versturen

2. Google Drive met Gmail

Met Google Drive kun je bijlagen tot 25MB versturen en bestanden tot 50MB ontvangen. Om een groot bestand via Google Drive te versturen, moet je het eerst uploaden en vervolgens via e-mail versturen. Volg gewoon deze eenvoudige stappen.

1. Meld je aan bij je Gmail-inbox en selecteer Samenstellen in de linkerbovenhoek van het scherm om een nieuw bericht te beginnen.

2. Selecteer het Google Drive-pictogram uit de pictogramknoppen onderaan het pop-upvenster voor een nieuw bericht. Er verschijnt een dialoogvenster waarin je een bestand kunt invoegen.

3. Als je je bestand nog niet hebt geüpload naar Google Drive, kun je dat doen vanuit dit dialoogvenster. Selecteer Uploaden in het bovenste menu. Je kunt je grote bijlage slepen en neerzetten of je kunt klikken op Bestanden van je apparaat selecteren. Selecteer Uploaden om het bestand toe te voegen aan je Google Drive.

4. Als je bestand al is geüpload op je Google Drive, kun je zoeken naar je bestand in je Drive. Markeer het bestand en klik op de knop Invoegen.

5. Zorg ervoor dat je de machtigingen instelt voordat je de e-mail verstuurt om ervoor te zorgen dat je ontvanger toegang heeft tot het bestand. Gmail controleert of de ontvanger toegang heeft tot het bestand en vraagt je om de instellingen voor het delen van je bestand bij te werken voordat je het bericht verstuurt.

De koppeling naar de bijlage wordt nu toegevoegd aan je e-mail.

Voordelen

Nadelen

Bestanden delen is eenvoudig en heeft veel ingebouwde tools om gemakkelijk met anderen samen te werken aan je bestanden.Er is een potentieel veiligheidsrisico bij het delen van bestanden zonder wachtwoordbeveiliging voor je bestanden.
Bestanden zijn privé totdat je ze deelt met de beoogde ontvangers.Google Drive legt uploadlimieten op naar je schijf, dus deze beperking kan frustrerend zijn als je meerdere grote bestanden moet delen naar Google Drive.
Je hebt overal toegang tot je bestanden.
Eén schijf en Outlook om grote bestanden te e-mailen

3. OneDrive met Outlook

Voor veel bedrijven is hun primaire e-maildienst Outlook. OneDrive is een uitstekende oplossing voor het verzenden van grote bestanden via e-mails met Outlook. Outlook staat maximaal 33MB toe voor bijlagen. Je moet ervoor zorgen dat je je bestand eerst opslaat op je One Drive voordat je het deelt.

Zo verstuur je een bestand via e-mail met OneDrive

1. Je moet je eerst aanmelden bij je OneDrive account.

2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt delen. Selecteer Delen in het vervolgkeuzemenu.

3. Voer in het pop-upvenster de e-mailadressen in van de mensen met wie je het bestand wilt delen en werk de machtigingen bij die je voor het document wilt instellen. Deze methode genereert automatisch een e-mail met een link om het grote bestand te bekijken.

4. Als je een aangepaste e-mail wilt opstellen, genereer dan een koppeling via de knop Koppeling kopiëren linksonder in het pop-upvenster in plaats van het e-mailadres van de ontvanger in te voeren om automatisch uit te nodigen. Plak de link in een nieuwe e-mail via Outlook.

Voordelen

Nadelen

Je kunt elk bestand opslaan op OneDrive en het heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig grote bestanden via e-mail kunt versturen.Het gratis plan van OneDrive biedt maximaal 5 GB opslagruimte, en je moet betalen voor extra opslagruimte.
Microsoft is een gevestigd bedrijf, dus je weet dat ze solide, betrouwbaar zijn.Beveiliging is een punt van zorg bij het gebruik van OneDrive.
Het versleutelt alleen gegevens onderweg, maar niet de gegevens zelf.
Gebruikersrechten kunnen mensen in staat stellen om documenten te wijzigen die niet gewenst zijn.

Cloud-gebaseerde bestandsoverdrachtservice voor het verzenden van grote bestanden via e-mail

Toen cloudservices begonnen, waren ze meer gericht op consumenten voor webgebaseerde e-mail, sociale media, foto's en persoonlijke opslaglocaties. Naarmate cloudoplossingen zich verder hebben ontwikkeld en de beveiliging is verbeterd, zijn clouddiensten opengesteld om hele netwerkinfrastructuren binnen de cloud te laten werken, inclusief bestandsoverdracht.

De vraag naar veilige uitwisselingsprocessen om gevoelige documenten en gegevens te delen neemt toe en steeds meer mensen maken gebruik van bestandsoverdrachtservices in de cloud. Met de toename van werknemers die thuiswerken, is het essentieel om een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing te hebben waarmee werknemers grote gegevensbestanden kunnen verzenden en ontvangen.

U kunt altijd een cloudgebaseerde dienst voor bestandsoverdracht gebruiken.

Filemail service voor het delen van bestanden

Filemail

Filemail is een van de vele oplossingen waarmee je bestanden van elke grootte online kunt verzenden en ontvangen. Het wordt geleverd met beveiligingsfuncties die je bestandsoverdracht veilig maken door je in staat te stellen de beschikbaarheidsperiode in te stellen en wachtwoordbeveiliging in te stellen. Dit helpt voorkomen dat uw bestand in verkeerde handen terechtkomt.

Het gebruik van Filemail is eenvoudig en biedt je twee opties om grote bestanden online te versturen. U kunt het rechtstreeks verzenden of door een link te genereren en deze te verzenden via het e-mailplatform van uw keuze.

1. Selecteer op de Filemail-website de knop Bestanden toevoegen om de bestanden te selecteren die u wilt verzenden.

2. Als u wilt verzenden als een e-mail, selecteert u de tab Verzenden als e-mail en stelt u een e-mail op om te verzenden met behulp van uw e-mailadres.

3. Als je liever je primaire e-mailserver gebruikt, selecteer je het tabblad Verzenden als koppeling en kopieer je de koppeling.

4. Er verschijnt een pop-up waarmee u de duur van de beschikbaarheid van het bestand kunt instellen.

Met Filemail kunt u gratis bestanden tot 5 GB delen. Met een betaalde account krijg je veel meer functies, zoals 1 TB opslag, het toevoegen van een logo of achtergrond, perfect voor kleine bedrijven.

Dit zijn enkele van de beste manieren om grote bestanden via e-mail te versturen. Je wilt er altijd zeker van zijn dat je gespecialiseerde veilige cloud- en overdrachthulpmiddelen gebruikt. Beveiliging is een van de belangrijkste aandachtspunten bij het verzenden of ontvangen van grote bijlagen.

Zorg er altijd voor dat je alleen bijlagen opent van mensen die je kent en vertrouwt, en zorg ervoor dat ze afkomstig zijn van een van de veilige methoden die hierboven zijn genoemd.

Verstuur grote bestanden van elke grootte
Onbeperkte ontvangers, downloads en bandbreedte
Bekijk onze betaalde plannen

Waarom e-mail geen veilig of geschikt medium is voor het delen van grote bestanden