Hoeveel is 1TB gegevensopslag?

We gebruiken onze digitale apparaten voor verschillende activiteiten, zoals surfen op het internet, luisteren naar muziek, films en video's bekijken, chatten met vrienden en familie via sociale media en bellen met vrienden en familie. Het zal u verbazen hoeveel data uw pc of smartphone verbruikt! Maar, hoeveel data gebruiken deze apparaten, en bij uitbreiding u, eigenlijk? Hoeveel kunnen ze opslaan?

Je leest over zaken als megabytes (MB), gigabytes (GB) en terabytes (TB), maar wat betekenen die in termen van reële toepasbaarheid? Hoeveel is 1 TB aan gegevensopslag, en wat kunt u er echt mee opslaan?

Deel tot 5 GB gratis

Geen inschrijving vereist

gegevens op de computer

Gegevenseenheden specificeren

Het geheugen van een computer wordt gedefinieerd als elk fysiek apparaat waarmee gegevens kunnen worden opgeslagen, ongeacht de grootte of duur ervan. Bestandsgroottes worden vaak uitgedrukt in kilobytes, aangezien de meeste bestanden uit duizenden bytes bestaan.

Megabytes worden gebruikt om grotere bestanden te beschrijven, zoals foto's, films en audiobestanden, die miljoenen bytes bevatten. Aangezien moderne opslagapparaten honderden van deze bestanden kunnen bevatten, wordt de opslagcapaciteit vaak gedefinieerd als gigabytes of zelfs terabytes.

Voor de berekening van de capaciteit van een groot aantal opslagapparaten of big data-opslagnetwerken worden doorgaans grotere meeteenheden gebruikt.

De maximale grootte van bestanden die op uw pc of mobiele apparaat mogen worden bewaard, wordt aangegeven in KB (kilobytes), MB (megabytes), GB (gigabytes) of TB (terabytes). Naarmate de technologie voortschrijdt, moeten mobiele apparaten steeds grotere bestanden aankunnen, waardoor de gegevensopslagcapaciteit in de toekomst een kritische overweging wordt.

1 Byte = 8 bits*, die acht 1's of 0's kunnen zijn, zitten in één byte. Dit octet van bits vertegenwoordigt de kleinste reguliere eenheid in het gegevensopslagsysteem.

1 Kilobyte (KB) = 1.024 bytes, de bestanden die het kilo voorvoegsel niet nodig hebben zijn de saaie bestanden, zoals word documenten, excel spreadsheets, en de meeste afbeeldingen.

1 Megabyte (MB) = 1024 KB. 1 MB wordt meestal gebruikt voor het beluisteren van muziek en korte video's. Zelfs de oude diskette kan er een groot aantal van opslaan.

1 Gigabyte (GB) = 1.024 MB. De GB wordt snel de standaardeenheid voor opslagcapaciteit, aangezien de meeste fabrikanten van computerhardware de capaciteit in GB's aangeven.

1 terabyte (TB) = 1.024 GB. Momenteel is de meest gebruikelijke manier om de grootte van een gewone harde schijf te meten de TB.

multimedia

Hoeveel is 10GB?

Volgens Ofcom verbruikt de gemiddelde consument maandelijks ongeveer 2,9 GB aan gegevens, een cijfer dat jaar na jaar toeneemt naarmate de technologie voortschrijdt. Dat betekent dat 10 GB meer dan waarschijnlijk voldoende is voor de gemiddelde smartphonegebruiker. Dit hangt echter grotendeels af van hoe u uw telefoon gebruikt. Als u bijvoorbeeld graag films streamt en online games speelt, zult u hogere datatoewijzingen willen overwegen.

Hoeveel is 100GB?

Als u voornamelijk afhankelijk bent van mobiele gegevens in plaats van Wi-Fi, wilt u misschien plannen met een hoge capaciteit onderzoeken, zoals 100 GB. Elke maand 100 GB is een aanzienlijke hoeveelheid gegevens om toegang tot te hebben. Het wordt algemeen beschouwd als het dichtst bij een onbeperkt data-abonnement dat beschikbaar is zonder die laatste stap te zetten.

Hoeveel is 1TB gegevensopslag?

Sinds het tijdperk van de 1,44 MB floppy drives is de technologie voor gegevensopslag sterk geëvolueerd. Een terabyte aan opslag (1.024 GB) is vaak te vinden op onder meer laptops, desktopcomputers en spelconsoles. Tegenwoordig is 1 TB opslag gelijk aan ongeveer 16 (64 GB) iPhones of Samsung Galaxy smartphones.
1 TB is ook ongeveer gelijk aan vier (256 GB) Windows- of MacBook-laptops en systeemsoftware verbruikt wat opslagruimte. Bovendien beginnen individuele externe harde schijven meestal bij 1 TB in capaciteit en gaan tot 32 TB.

Hoe kun je 1 TB aan internetgegevens gebruiken?

Om 1 TB aan gegevens in een maand te gebruiken, zou je ongeveer 171 uur 4K-video moeten streamen. Dat is het equivalent van een maand lang elke dag 6 uur 4K-video streamen. Als u zich zorgen maakt over het gegevensgebruik, moet u zich inspannen om dit proactiever te controleren.

1 TB biedt u de mogelijkheid om de volgende informatie op te slaan:

  • Elke dag 200 e-mails versturen of ontvangen (in totaal 6.200 e-mails in een maand)
  • 5 uur muziek per dag luisteren (155 uur in totaal in een maand), en andere dingen doen.
  • 5 uur online surfen per dag (155 uur totaal per maand)
  • 10 uur HD-video streaming per dag (310 uur totaal per maand)
  • 256 foto's geschoten met een 12 MP camera;
  • 250 films of 500 uur high-definition video;
  • 6,5 miljoen documentpagina's, die gewoonlijk worden bewaard als Office-bestanden, PDF's en presentaties - deze hoeveelheid komt overeen met 1.300 echte archiefkasten!
cloudopslag

Kennismaking met Cloud Storage

Dankzij cloud-opslag kunnen gebruikers gegevens op afstand uitwisselen en openen, zonder dat zij toegang hoeven te hebben tot hun interne opslagsystemen. In het algemeen bewaart cloud-opslag gegevens op verafgelegen servers, van waaruit ze op afstand kunnen worden onderhouden, beheerd, geback-upt en geraadpleegd. 

Gegevens in de cloud zijn altijd en vanaf elk apparaat beschikbaar, mits de juiste machtigingen zijn verleend. Ondanks de gemakkelijke toegang is cloud-gebaseerde gegevensopslag ongelooflijk veilig.

Door gegevens offsite op te slaan, wordt de taak van gegevensopslag op de schouders van een externe cloudprovider gelegd. De dienstverlener host, beschermt, beheert en bewaart de servers en bijbehorende infrastructuur en zorgt ervoor dat u toegang hebt tot uw gegevens wanneer u die nodig hebt.

 De dienstverlener brengt voor deze dienst geen kosten in rekening. De vele voordelen van cloud-opslag worden verder onder de loep genomen.

Beveiliging

Aanbieders van cloud-opslag vergroten de veiligheid van hun diensten door extra beveiligingsniveaus in te bouwen. Gezien het grote aantal personen dat informatie op het internet heeft opgeslagen, doen cloudopslagdiensten veel moeite om ervoor te zorgen dat uw bestanden niet toegankelijk zijn voor iemand die dat niet zou moeten zijn.

Als de gegevens eenmaal over het internet zijn verzonden, worden ze beschermd door encryptietechnologie. Dit garandeert dat te allen tijde het hoogste veiligheidsniveau wordt gehandhaafd.

Toegankelijkheid

Wanneer u gebruik maakt van cloudopslag, worden uw gegevens bewaard op de servers van de cloudaanbieder en zijn ze toegankelijk via het internet. Aangezien de applicatie van de cloud provider op vele apparaten kan worden geïnstalleerd, zoals uw bedrijfscomputer of smartphone, kunt u op elk moment en vanaf elke locatie toegang krijgen tot uw gegevens.

Aanmelden en samenwerken met andere teamleden was nog nooit zo eenvoudig. Bovendien garandeert de app dat uw bestanden worden gesynchroniseerd, zodat teamleden altijd toegang hebben tot de meest recente versie vanaf het apparaat van hun voorkeur.

Servicecapaciteit

U betaalt voor cloud-opslag per gebruiker. U bent niet verplicht om uw jaarlijkse opslagbehoeften te voorspellen en loopt het risico te betalen voor verspilde ruimte of dat deze opraakt. U kunt de middelen die voor u toegankelijk zijn via cloud-opslagproviders aanpassen en betalen op basis van uw huidige behoeften, die in de loop van de tijd kunnen variëren.

Verbeterde samenwerking

Wanneer teams gegevens en instrumenten delen, kunnen ze effectiever samenwerken. Zoals uit onderzoek blijkt, leidt samenwerking tot betere resultaten. Dat komt omdat samenwerking de verschillende vaardigheden van verschillende individuen samenbrengt in een gemeenschappelijk streven.
Het levert betere ideeën op doordat de vele gezichtspunten van mensen en organisaties met verschillende achtergronden, specialiteiten en denkwijzen worden geïntegreerd. Meer samenwerking leidt tot meer innovatieve ideeën omdat de vele standpunten van mensen en organisaties met uiteenlopende ervaringen, kennis en denkwijzen erin worden verwerkt.

Verbeterde samenwerking

De overgang van de vertrouwdheid van lokale schijfopslag naar cloud-opslag kan een moeilijk proces zijn, maar het wordt elke dag gebruikelijker. Het gebruik van cloud-opslag heeft verschillende voordelen ten opzichte van lokale schijfopslag. Cloud-opslag is een van de meest levensvatbare mogelijkheden voor wie op zoek is naar een veilige, toegankelijke methode om gegevens op te slaan.

Verstuur Bestanden Van Elke Grootte

Professionele, zakelijke en bedrijfsplannen

Dutch