Hoeveel is 1 TB aan gegevensopslag

Ace23 januari 2024
hoeveel is 1tb aan gegevensopslag

We gebruiken onze digitale apparaten voor verschillende activiteiten, zoals surfen op het internet, muziek luisteren, films en video's bekijken, chatten met vrienden en familie via sociale media en bellen met vrienden en familie. Het zal je verbazen hoeveel data je pc of smartphone verbruikt! Maar hoeveel data verbruiken deze apparaten, en dus ook jij? Hoeveel kunnen ze opslaan?

Je leest over dingen als megabytes (MB), gigabytes (GB) en terabytes (TB), maar wat betekenen die in de praktijk? Hoeveel is 1 TB aan gegevensopslag en wat kun je er echt mee opslaan?

Deel tot 5 GB gratis
Geen registratie vereist
Nu grote bestanden overzetten
gegevens op computer

Gegevenseenheden specificeren

Het geheugen van een computer wordt gedefinieerd als elk fysiek apparaat dat gegevens kan opslaan, ongeacht de grootte of duur. Bestandsgroottes worden vaak uitgedrukt in kilobytes, omdat de meeste bestanden uit duizenden bytes bestaan.

Megabytes worden gebruikt om grotere bestanden te beschrijven, zoals foto's, films en audiobestanden, die miljoenen bytes bevatten. Aangezien moderne opslagapparaten honderden van deze bestanden kunnen bevatten, wordt de opslagcapaciteit vaak gedefinieerd als gigabytes of zelfs terabytes.

Grotere meeteenheden worden meestal gebruikt voor het berekenen van de capaciteit van veel opslagapparaten of big data-opslagnetwerken.

De maximale grootte van bestanden die op een pc of mobiel apparaat mogen worden opgeslagen, wordt gespecificeerd in KB (kilobytes), MB (megabytes), GB (gigabytes) of TB (terabytes). Naarmate de technologie voortschrijdt, moeten mobiele apparaten steeds grotere bestanden aankunnen, waardoor de gegevensopslagcapaciteit in de toekomst een kritieke overweging wordt.

1 Byte = 8 bits*, die acht 1's of 0's kunnen zijn, zijn opgenomen in één byte. Dit octet van bits vertegenwoordigt de kleinste reguliere eenheid in het gegevensopslagsysteem.

1 Kilobyte (KB) = 1.024 bytes, de bestanden die het kilovoorvoegsel niet nodig hebben zijn de saaie bestanden, zoals Word-documenten, Excel-spreadsheets en de meeste afbeeldingen.

1 Megabyte (MB) = 1024 KB. 1 MB wordt meestal gebruikt om muziek en korte video's te beluisteren. Zelfs de oude diskette kan er een groot aantal van opslaan.

1 Gigabyte (GB) = 1.024 MB. De GB is snel de standaardeenheid van opslagcapaciteit aan het worden, aangezien de meeste fabrikanten van computerhardware de capaciteit in GB's adverteren.

1 terabyte (TB) = 1.024 GB. Momenteel is de meest gebruikelijke manier om de grootte van een gewone harde schijf te meten TB.

multimedia

Hoeveel is 10GB?

Volgens Ofcom verbruikt de gemiddelde consument maandelijks ongeveer 2,9 GB aan data, een cijfer dat jaar na jaar toeneemt naarmate de technologie zich ontwikkelt. Dat betekent dat 10 GB meer dan waarschijnlijk genoeg is voor de gemiddelde smartphonegebruiker. Dit is echter grotendeels afhankelijk van hoe je je telefoon gebruikt. Als je bijvoorbeeld graag films streamt en online games speelt, zul je hogere datatoewijzingen moeten overwegen.

Hoeveel is 100GB?

Als je voornamelijk afhankelijk bent van mobiele gegevens in plaats van Wi-Fi, wil je misschien kijken naar plannen met een hoge capaciteit, zoals 100 GB. Elke maand is 100 GB een aanzienlijke hoeveelheid gegevens om toegang tot te hebben. Het wordt algemeen beschouwd als het dichtstbijzijnde onbeperkte data-abonnement dat beschikbaar is zonder die laatste stap te zetten.

Hoeveel is 1 TB gegevensopslag?

Sinds het tijdperk van de 1,44 MB diskettestations is de technologie voor gegevensopslag aanzienlijk verbeterd. Een terabyte aan opslagruimte (1.024 GB) is vaak te vinden op onder andere laptops, desktopcomputers en spelconsoles. Tegenwoordig is 1 TB opslag gelijk aan ongeveer 16 (64 GB) iPhones of Samsung Galaxy smartphones.

1 TB staat ook ongeveer gelijk aan vier (256 GB) Windows- of MacBook-laptops, en systeemsoftware verbruikt wat opslagruimte. Individuele externe harde schijven beginnen meestal bij 1 TB en gaan tot 32 TB.

Hoe kun je 1 TB aan internetgegevens gebruiken?

Om 1 TB aan gegevens in een maand te gebruiken, zou je ongeveer 171 uur aan 4K-video moeten streamen. Dat is het equivalent van een maand lang elke dag 6 uur 4K-video streamen. Als je je zorgen maakt over gegevensgebruik, moet je inspanningen doen om het proactiever te controleren.

1 TB biedt u de mogelijkheid om de volgende informatie op te slaan:

  • Elke dag 200 e-mails verzenden of ontvangen (in totaal 6.200 e-mails in een maand)
  • 5 uur muziek luisteren per dag (155 uur totaal in een maand), en andere dingen doen
  • 5 uur online surfen per dag (155 uur totaal in een maand)
  • 10 uur HD-video streamen per dag (310 uur totaal per maand)
  • 256 foto's gemaakt met een 12 MP camera;
  • 250 films of 500 uur high-definition video;
  • 6,5 miljoen documentpagina's, die meestal worden bewaard als Office-bestanden, PDF's en presentaties - deze hoeveelheid staat gelijk aan 1300 echte archiefkasten!
Cloudopslag

Cloudopslag

Cloud-opslag stelt gebruikers in staat om gegevens op afstand uit te wisselen en te openen, zonder dat ze toegang hoeven te hebben tot hun interne opslagsystemen. Over het algemeen worden gegevens bij cloudstorage bewaard op servers op afstand, van waaruit ze op afstand kunnen worden onderhouden, beheerd, geback-upt en benaderd.

Cloud-gebaseerde gegevens zijn beschikbaar vanaf elk apparaat op elk moment, op voorwaarde dat de juiste rechten zijn ingesteld. Ondanks de gemakkelijke toegang is cloud-gebaseerde gegevensopslag ongelooflijk veilig.

Het overbrengen van gegevens naar een externe locatie voor opslag legt de taak van gegevensopslag op de schouders van een externe cloudprovider. De serviceprovider host, beschermt, beheert en bewaart de servers en bijbehorende infrastructuur en zorgt ervoor dat u toegang hebt tot uw gegevens wanneer u deze nodig hebt.

De serviceprovider brengt geen kosten in rekening voor deze service. De overvloed aan voordelen die verbonden zijn aan cloud-opslag worden verder onder de loep genomen.

Beveiliging

Aanbieders van cloud-opslag verbeteren de beveiliging van hun diensten door extra beveiligingsniveaus in te bouwen. Met het oog op het grote aantal individuen die informatie op het internet hebben opgeslagen, doen cloudopslagdiensten veel moeite om ervoor te zorgen dat uw bestanden niet toegankelijk zijn voor iemand die dat niet zou moeten zijn.

Zodra de gegevens over het internet zijn verzonden, worden ze beschermd door encryptietechnologie. Dit garandeert dat het hoogste beveiligingsniveau te allen tijde wordt gehandhaafd.

Toegankelijkheid

Wanneer u gebruik maakt van cloud-opslag, worden uw gegevens bewaard op de servers van de cloudaanbieder en zijn ze toegankelijk via het internet. Aangezien de applicatie van de cloudaanbieder op veel apparaten kan worden geïnstalleerd, zoals uw bedrijfscomputer of smartphone, hebt u altijd en overal toegang tot uw gegevens.

Aanmelden en samenwerken met andere teamleden was nog nooit zo eenvoudig. Bovendien garandeert de app dat je bestanden worden gesynchroniseerd, zodat teamleden altijd toegang hebben tot de meest recente versie vanaf het apparaat van hun voorkeur.

Service mogelijkheden

Je betaalt voor cloudopslag per gebruiker. U hoeft uw jaarlijkse opslagbehoeften niet te voorspellen en loopt niet het risico voor verspilde ruimte te betalen of zonder te zitten. U kunt de bronnen die voor u toegankelijk zijn via cloudopslagproviders aanpassen en ervoor betalen op basis van uw huidige behoeften, die in de loop van de tijd kunnen variëren.

Verbeterde samenwerking

Wanneer teams gegevens en tools delen, kunnen ze effectiever samenwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat samenwerking leidt tot superieure resultaten. Dat komt omdat samenwerking de verschillende vaardigheden van verschillende individuen samenbrengt in een gemeenschappelijke inspanning.

Het levert betere ideeën op door de vele gezichtspunten van mensen en organisaties met verschillende achtergronden, specialiteiten en denkwijzen te integreren. Meer samenwerking leidt tot meer innovatieve ideeën omdat de vele gezichtspunten van mensen en organisaties met verschillende ervaringen, kennis en denkwijzen worden geïntegreerd.

Verbeterde samenwerking

De overgang van de vertrouwde lokale schijfopslag naar cloud-opslag kan een moeilijk proces zijn, maar het wordt elke dag gebruikelijker. Het gebruik van cloud-opslag heeft verschillende voordelen ten opzichte van lokale schijfopslag. Cloud-opslag vertegenwoordigt een van de meest levensvatbare mogelijkheden voor diegenen die op zoek zijn naar een veilige, toegankelijke methode om gegevens op te slaan.

Bestanden van elke grootte verzenden
Geavanceerde, zakelijke en bedrijfsplannen
Bekijk onze betaalde plannen

Bekijk meer artikelen over het delen van bestanden