Kuinka Shetland Flyer Aerial Media käyttää Filemailia

Tapaustutkimus Ilmakuvausmediatuotannosta

Ilmakuva
SFAM-logo

Tausta

Tässä tapaustutkimuksessa puhuimme Shetland Flyer Aerial Median toimitusjohtajan Rory Gilliesin kanssa. Yritys on mediatuotantoyritys, jonka kotipaikka on Shetlandinsaarilla, joka on pieni saariryhmä Skotlannin pohjoispuolella.

Heillä on yli 40 vuoden kokemus kauko-ohjatuista ilma-alusjärjestelmistä, ja heidän miehistönsä koostuu lentäjistä, kameraoperaattoreista, ammattimaisista videokuvaajista, valokuvaajista ja kartoittajista. He tarjoavat muun muassa seuraavia palveluja:

 • Valokuvaus
 • Kartoitus
 • Maanmittaus
 • Geomatiikka
 • Fotogrammetrinen käsittely
 • Videokuvaus

Haasteet

Shetland Flyer Aerial Median (SFAM) kohtaamat haasteet olivat asioita, jotka haittasivat myös heidän vuorovaikutustaan asiakkaiden kanssa ja siten asiakkaiden kokemusta heidän kanssaan työskentelystä. Koska kyseessä on palvelupainotteinen yritys, asiakkaiden oli voitava työskennellä Roryn ja hänen miehistönsä kanssa mahdollisimman tehokkaasti ja helposti. 

SFAMin kohtaamat ongelmat, jotka vaikuttivat sen asiakkaisiin FTP:n käytön vuoksi:

 1. Joidenkin asiakkaiden mielestä sitä oli vaikea käyttää. FTP voi tuntua pelottavalta asiakkaille, jotka eivät ole kovin perehtyneitä tietokoneisiin.
 2. Hitaat siirtonopeudet. Heidän nykyinen FTP-pohjainen ratkaisunsa oli hyvin hidas. Kun lähetettiin suuri määrä tiedostoja, siirtonopeus romahti. 
 3. FTP:ltä puuttuivat brändiominaisuudet, joten SFAM ei pystynyt esittämään ammattimaista ja brändin mukaista julkisivua.
 4. FTP:llä oli tietoturvaongelmia.
 5. Asiakkaiden on voitava nähdä toimitettavat materiaalit, kuten kuvat ja videot, ennen niiden lataamista. FTP-pohjaiset ratkaisut eivät esittäneet pikkukuvia mediasta, jonka SFAM oli tuottanut asiakkaalle.

Tavoitteet

Edellä mainittuihin haasteisiin oli vastattava seuraavien tavoitteiden saavuttamiseksi:

 1. Nopea tiedostonsiirtopalvelu - asiakkailla on aikataulut, joita heidän on noudatettava, joten palveluntarjoajien on sovittava samaan aikatauluun.
 2. Intuitiivinen käyttöliittymä, jota asiakkaat pitävät helppokäyttöisenä. 
 3. Pystyy hyväksymään suuren määrän erilaisia tiedostotyyppejä.
 4. Tarjoa videoiden ja kuvien esikatselukuvia, jotta asiakkaat voivat.
 5. Ammattimaista ulkoasua edistävät brändiominaisuudet.

Ratkaisun Arviointitekijät

Arviointitekijät, joita Rory käytti mahdollisten ratkaisujen arvioinnissa, olivat seuraavat:

 1. Nopeus; asiakkailla on projekteja ja sopimuksia, joita heidän on noudatettava, joten tiedostot on jaettava mahdollisimman nopeasti.
 2. Helppokäyttöinen käyttöliittymä, asiakkailla ei ole aikaa eikä halua perehtyä ratkaisun yksityiskohtiin.
 3. Pienoiskuvien esikatselu ja kuinka monelle eri kuvatyypille.
 4. Tiedoston enimmäiskoko. Dronien ottamat kuvat ovat korkearesoluutioisia 20-25 megapikselin kuvia, mikä tarkoittaa, että tiedostot ovat valtavia. Kun otetaan huomioon, että videoita tehdään käyttämällä näitä kuvia yhtenä kuvana videossa, voi tiedostokoko olla valtava.
 5. Mahdollisten ratkaisujen tarjoama räätälöintiaste. 
 6. Turvallisuus ja kulunvalvonta. Vain asiakkaan on voitava käyttää ja ladata tiedostoja.

Testatut Ratkaisut

Rory kokeili seuraavia ratkaisuja:

 1. WeTransfer
 2. DropBox
 3. Filemail

WeTransfer:  Hän kokeili WeTransferia. Hän ei pitänyt mainoksista ja satunnaisista kuvista, joita WeTransfer näyttää. Hän piti enemmän Filemailin tarjoamasta hinnoittelusta.

DropBox: Hän käytti DropBoxia tiedostojen synkronointiin ja sellaisten tiedostojen jakamiseen, joiden sisältö on aina vihreää ja jotka eivät todennäköisesti muutu, eli sopimusmallit, prosessit jne. DropBox ei salli brändäystä tilillä ja hinnoittelualueella, jonka sisällä he arvioivat ratkaisuja.

Filemail: valittiin tiedostojen siirtoratkaisuksi, koska se vastasi tavoitteiden saavuttamiseen liittyviin haasteisiin. Seuraavassa jaksossa kerrotaan, miten hän käytti sitä.

Kuinka Rory Toimii Filemailin Kanssa

Rory käytti Filemailia seuraavasti:

 1. Hän muutti Filemailin tarjoaman mukautetun aliverkkotunnuksen nimen brändinsä nimeksi.
 2. Hän käytti Filemailsin brändiominaisuuksia, jotta hän voisi esittää ammattimaisen ulkoasun brändinsä mukaisesti. Tämä tarkoitti, että hän pystyi näyttämään logonsa, yrityksensä värit lataussivuilla ja automaattiset sähköpostit, jotka Filemail lähetti hänen puolestaan.
 3. Hän käytti Filemailin työpöytäsovellusta, joka käyttää UDP-siirtokiihdytystä siirtonopeuksien saavuttamiseksi, jotka eivät ole mahdollisia TCP-selainpohjaisilla ratkaisuilla.
 4. Filemailin avulla Rory voi lähettää kaikenkokoisia ja -muotoisia tiedostoja, joten hänellä ei ollut ongelmia tässä suhteessa.

Miten Shetland Flyer Aerial Median Asiakkaat Hyötyivät Siitä?

Roryn asiakkaat saivat useita etuja siitä, että Rory käytti Filemailia:

 1. Käyttöliittymä, joka on yhtä yksinkertainen kuin sähköpostin lähettäminen ja vastaanottaminen. Roryn asiakkaat pystyivät käyttämään Filemailia helposti, joten sekä Rory että hänen asiakkaansa pystyivät jatkamaan sopimuksensa täyttämistä.
 2. Vastaanottaa tiedostoja Roryltä nopeasti. Filemail tarjoaa nopeita siirtonopeuksia, koska palvelimet on jaettu maailmanlaajuisesti, mikä varmistaa, että tiedostot siirretään mahdollisimman lyhyellä etäisyydellä.
 3. Tiedostojen vastaanottaminen Roryltä turvallisesti. Filemail tarjoaa monia komponentteja, jotka helpottavat tietojen eheyttä, kuten virustentorjunta, virhetarkistus, päästä päähän -salaus, salasanasuojaus ja loppukäyttäjän käyttöoikeudet.
 4. Asiakkaan mahdollisuus esikatsella kuvia ja videoita pikkukuvien luomisen avulla tarkoitti sitä, että asiakkaat voivat valita haluamansa vakuudet ilman, että heidän tarvitsee ensin ladata niitä.

Rory Gillies Suosittelu

SFAM-logo
Filemail on mahtava! Erittäin kätevä ja erittäin luotettava. Olen lähettänyt paljon tiedostoja ja ne tulevat aina ajoissa ja ilman paineita! Suosittelen heitä 100%!

Helpota Aerial Media Asiakkaidesi Työskentelyä Kanssasi

Kaikissa Suunnitelmissamme On 7 Päivän Kokeilujakso

Finnish