Hur Shetland Flyer Aerial Media använder Filemail

Fallstudie Om Medieproduktion Från Luften

Flygfoto
SFAM:s logotyp

Bakgrund

I den här fallstudien talade vi med Rory Gillies, VD för Shetland Flyer Aerial Media. De är ett produktionsföretag för flygmedier som är baserat på Shetlandsöarna, som är en liten grupp öar norr om Skottland.

De har över 40 års erfarenhet av fjärrstyrda flygplanssystem med en besättning bestående av piloter, kameraoperatörer, professionella videografer, fotografer och lantmätare. De erbjuder tjänster som:

 • Fotografi
 • Kartläggning
 • Lantmäteri
 • Geomatik
 • Behandling av fotogrammetri
 • Videografi

Utmaningarna

De utmaningar som Shetland Flyer Aerial Media (SFAM) ställdes inför var frågor som också skulle försvåra hur de interagerade med sina kunder, och därmed kundernas upplevelse när de arbetade med dem. Eftersom vi arbetar med serviceinriktad verksamhet måste kunderna kunna samarbeta med Rory och hans besättning så effektivt och enkelt som möjligt. 

Problem som SFAM ställdes inför och som påverkade deras kunder på grund av användningen av FTP:

 1. Vissa kunder tyckte att det var svårt att använda det. FTP kan verka skrämmande för kunder som inte är särskilt datorvana.
 2. Långsamma överföringshastigheter. Deras nuvarande FTP-baserade lösning var mycket långsam. När de skickade ett stort antal filer sjönk överföringshastigheten kraftigt. 
 3. FTP saknade möjligheter att skapa ett varumärke, vilket gjorde det omöjligt för SFAM att presentera en professionell och varumärkeskonsistent fasad.
 4. FTP hade säkerhetsproblem.
 5. Kunderna måste kunna se de levererade produkterna, bilder och videor, innan de laddas ner. FTP-baserade lösningar visade inte miniatyrbilder av de medier som SFAM hade producerat för kunden.

Målen

De ovannämnda utmaningarna måste hanteras för att uppnå följande mål:

 1. En snabb filöverföringstjänst - kunderna har scheman som de måste hålla sig till, så i förlängningen måste tjänsteleverantörerna passa in i samma schema.
 2. Ett intuitivt gränssnitt som kunderna tycker är enkelt att använda. 
 3. Kan ta emot ett stort antal filtyper.
 4. Ge förhandsgranskningar av videor och bilder så att kunderna kan.
 5. Möjligheter till varumärkesbyggande som ger ett professionellt utseende.

Utvärderingsfaktorer För Lösningen

Rory använde följande utvärderingsfaktorer för att bedöma potentiella lösningar:

 1. Snabbhet - kunderna har projekt och kontrakt som de måste följa, så filerna måste delas så snabbt som möjligt.
 2. Med ett lättanvänt gränssnitt har kunderna varken tid eller lust att lära sig mer om detaljerna i en lösning.
 3. Förhandsgranskningar av miniatyrbilder och för hur många olika bildtyper.
 4. Maximal filstorlek. Bilder som tas av drönare är högupplösta med 20-25 megapixlar, vilket innebär att filerna är enorma. Om man tar hänsyn till att videor görs med hjälp av dessa bilder som en bild i en video kan det resultera i enorma filstorlekar.
 5. Graden av anpassning som de potentiella lösningarna erbjuder. 
 6. Säkerhet och åtkomstkontroll. Endast klienten ska kunna få tillgång till och ladda ner filer.

De Testade Lösningarna

Rory försökte med följande lösningar:

 1. WeTransfer
 2. DropBox
 3. Filemail

WeTransfer:  Han försökte med WeTransfer. Han gillade inte annonserna och de slumpmässiga bilderna som WeTransfer visar. Han föredrog den prissättning som Filemail erbjuder.

DropBox: Han använde DropBox för filsynkronisering och för att dela filer vars innehåll är ständigt aktuellt och inte kommer att ändras, t.ex. avtalsmallar, processer osv. DropBox tillåter inte branding på det konto och prisintervall som de utvärderade lösningar inom.

Filemail: valdes som lösning för filöverföring eftersom den löste problemen för att uppnå målen. Hur han använde den nämns i nästa avsnitt.

Hur Rory Fungerar Med Filemail

Rory använde Filemail på följande sätt:

 1. Han ändrade det anpassade underdomännamnet som Filemail erbjöd till sitt varumärkesnamn.
 2. Han använde Filemails varumärkesfunktioner så att han kunde presentera ett professionellt utseende i linje med sitt varumärke. Detta innebar att han kunde visa sin logotyp, sina företagsfärger på nedladdningssidor och automatiserade e-postmeddelanden som Filemail skickade för hans räkning.
 3. Han använde Filemails skrivbordsapp, som använder UDP-överföringsacceleration för att uppnå överföringshastigheter som inte är möjliga med TCP-browserbaserade lösningar.
 4. Med Filemail kan Rory skicka filer i alla storlekar och format, så han hade inga problem i detta avseende.

Hur Shetland Flyer Aerial Medias Kunder Gynnades

Rorys kunder fick flera fördelar av att Rory använde Filemail:

 1. Ett användargränssnitt som är lika enkelt som att skicka och ta emot e-post. Rorys kunder kunde enkelt använda Filemail, så att både Rory och hans kunder kunde fortsätta med att uppfylla sina kontrakt.
 2. Tar snabbt emot filer från Rory. Filemail erbjuder snabba överföringshastigheter tack vare att servrarna är globalt distribuerade, vilket säkerställer att filerna överförs på så kort avstånd som möjligt.
 3. Ta emot filer från Rory på ett säkert sätt. Filemail erbjuder många komponenter som underlättar dataintegritet, t.ex. antiviruskontroll, felkontroll, kryptering från början till slut, lösenordsskydd och åtkomsträttigheter för slutanvändare.
 4. Kundens möjlighet att förhandsgranska bilder och videoklipp via miniatyrbilder innebar att kunderna kunde välja ut det material de ville ha utan att slösa tid på att ladda ner det först.

Rory Gillies Vittnesmål

SFAM:s logotyp
Filemail är fantastiskt! Mycket bekvämt och mycket pålitligt. Jag har skickat massor av filer och de kommer alltid i tid och utan press! Jag rekommenderar dem 100%!

Gör Det Enklare För Dina Kunder Att Samarbeta Med Dig

Alla Våra Planer Kommer Med En 7-Dagars Testperiod

Swedish