Kako Shetland Flyer Aerial Media uporablja Filemail

Študija primera proizvodnje zračnih medijev

Posnetek iz zraka
Logotip SFAM

Ozadje

V tej študiji primera smo se pogovarjali z Roryjem Gilliesom, direktorjem podjetja Shetland Flyer Aerial Media. To je podjetje za zračno medijsko produkcijo s sedežem na Shetlandskih otokih, majhni skupini otokov na severu Škotske.

Imajo več kot 40 let izkušenj na področju daljinsko vodenih letalskih sistemov z ekipo pilotov, operaterjev kamer, profesionalnih snemalcev, fotografov in geodetov. Nudijo storitve, kot so:

 • Fotografija
 • Kartiranje
 • Geodetska služba
 • Geomatika
 • Obdelava fotogrametrije
 • Videografija

Izzivi

Izzivi, s katerimi se je soočala družba Shetland Flyer Aerial Media (SFAM), so bili problemi, ki so ovirali tudi njihovo interakcijo s strankami in s tem njihovo izkušnjo pri delu z njimi. Ker gre za storitveno usmerjeno dejavnost, so stranke potrebovale čim bolj učinkovito in enostavno sodelovanje z Roryjem in njegovo ekipo. 

Težave, s katerimi se je zaradi uporabe protokola FTP soočal sistem SFAM in ki so vplivale na njegove stranke:

 1. Nekatere stranke so ugotovile, da ga je težko uporabljati. Za stranke, ki niso preveč vešče uporabe računalnika, se lahko FTP zdi zastrašujoč.
 2. Nizke hitrosti prenosa. Njihova trenutna rešitev, ki je temeljila na protokolu FTP, je bila zelo počasna. Pri pošiljanju velikega števila datotek je hitrost prenosa padla. 
 3. FTP ni imel zmogljivosti za oblikovanje blagovne znamke, zato podjetju SFAM ni omogočal, da bi se predstavilo s profesionalno blagovno znamko.
 4. FTP je imel varnostne težave.
 5. Stranke morajo imeti možnost videti izdelke, kot so slike in videoposnetki, preden jih prenesejo. Rešitve, ki so temeljile na FTP, niso prikazovale sličic medijev, ki jih je SFAM izdelal za stranko.

Cilji

Zgoraj omenjene izzive je bilo treba obravnavati, da bi dosegli naslednje cilje:

 1. Storitev hitrega prenosa datotek - stranke imajo urnike, ki se jih morajo držati, zato se morajo tudi ponudniki storitev prilagoditi istemu urniku.
 2. Intuitiven vmesnik, ki ga stranke preprosto uporabljajo. 
 3. Sposoben je sprejeti veliko različnih vrst datotek.
 4. Zagotovite predogled miniatur videoposnetkov in slik, da lahko stranke.
 5. zmožnosti oblikovanja blagovne znamke, ki spodbujajo profesionalni videz.

Dejavniki vrednotenja rešitve

Ocenjevalni dejavniki, ki jih je Rory uporabil za ocenjevanje možnih rešitev, so bili naslednji:

 1. Hitrost; stranke imajo projekte in pogodbe, ki jih morajo upoštevati, zato je treba datoteke deliti čim hitreje.
 2. Zaradi enostavnega vmesnika za uporabo stranke nimajo ne časa ne volje, da bi se seznanjale s podrobnostmi rešitve.
 3. Predogledi sličic in za koliko različnih vrst slik.
 4. Največja velikost datoteke. Slike, ki jih posnamejo droni, so visoke ločljivosti 20-25 megapikslov, kar pomeni, da so datoteke velike. Če upoštevamo, da so videoposnetki narejeni z uporabo teh slik kot enega kadra v videoposnetku, lahko pride do ogromnih velikosti datotek.
 5. Stopnja prilagoditve, ki jo zagotavljajo potencialne rešitve. 
 6. Varnost in nadzor dostopa. Samo odjemalec lahko dostopa do datotek in jih prenaša.

Preizkušene rešitve

Rory je poskusil z naslednjimi rešitvami:

 1. WeTransfer
 2. DropBox
 3. Filemail

WeTransfer:  Poskusil je WeTransfer. Oglasi in naključne slike, ki jih prikazuje WeTransfer, mu niso bili všeč. Raje je imel cene, ki jih je ponujal Filemail.

DropBox: DropBox je uporabljal za sinhronizacijo datotek in deljenje datotek, katerih vsebina je vedno zelena in se verjetno ne bo spremenila, tj. predlog za sporazume, procesov itd. DropBox ne dovoljuje oblikovanja blagovne znamke na računu in cenovnem razponu, znotraj katerega so ocenjevali rešitve.

Datotečna pošta: je bila izbrana kot rešitev za prenos datotek, saj se je spoprijela z izzivi za doseganje ciljev. Kako jo je uporabil, je navedeno v naslednjem razdelku.

Kako Rory deluje s Filemailom

Rory je Filemail uporabljal na naslednji način:

 1. Ime poddomene po meri, ki ga je ponudil Filemail, je spremenil v ime svoje blagovne znamke.
 2. Uporabil je možnosti za oblikovanje blagovne znamke Filemails, tako da je lahko predstavil profesionalen videz, ki je v skladu z njegovo blagovno znamko. To pomeni, da je lahko prikazal svoj logotip, barve podjetja na straneh za prenos in avtomatizirana e-poštna sporočila, ki jih je Filemail poslal v njegovem imenu.
 3. Uporabil je namizno aplikacijo Filemail, ki uporablja pospeševanje prenosa UDP za doseganje hitrosti prenosa, ki jih z rešitvami TCP v brskalnikih ni mogoče doseči.
 4. Filemail Roryju omogoča pošiljanje datotek poljubne velikosti in oblike, zato v zvezi s tem ni imel težav.

Kako so imele koristi stranke Shetland Flyer Aerial Media

Roryjeve stranke so imele več prednosti, ker je Rory uporabljal Filemail:

 1. Uporabniški vmesnik, ki je tako preprost kot pošiljanje in prejemanje e-pošte. Roryjeve stranke so lahko enostavno uporabljale Filemail, tako da so lahko Rory in njegove stranke nadaljevali z izpolnjevanjem pogodbe.
 2. Hitro prejmete datoteke od Roryja. Filemail zagotavlja visoke hitrosti prenosa, saj so strežniki razporejeni po vsem svetu, kar zagotavlja prenos datotek na čim krajši razdalji.
 3. Varno prejemanje datotek od Roryja. Datotečna pošta ponuja številne komponente, ki omogočajo celovitost podatkov, kot so protivirusno preverjanje, preverjanje napak, šifriranje od konca do konca, zaščita z geslom in pravice dostopa končnega uporabnika.
 4. Možnost predogleda slik in videoposnetkov s pomočjo ustvarjanja sličic je strankam omogočila, da so lahko izbrale želeno zavarovanje, ne da bi zapravljale čas z njihovim prenašanjem.

Rory Gillies Pričevanje

Logotip SFAM
Filemail je super! Super priročno in zelo zanesljivo. Pošiljam tone datotek in vedno pridejo pravočasno in brez pritiska! Priporočam jih 100%!

Omogočite svojim strankam iz zračnih medijev lažje sodelovanje z vami

Vsi naši načrti so opremljeni s 7-dnevnim preizkusom

Slovenian