Hvordan Shetland Flyer Aerial Media bruker Filemail

Casestudie om medieproduksjon fra luften

Luftfoto
SFAM-logo

Bakgrunn

I denne casestudien snakket vi med Rory Gillies, administrerende direktør i Shetland Flyer Aerial Media. De er et produksjonsselskap for luftmedier med base på Shetlandsøyene, som er en liten gruppe øyer nord for Skottland.

De har over 40 års erfaring med fjernstyrte flysystemer, med et mannskap av piloter, kameraoperatører, profesjonelle videografer, fotografer og landmålere. De tilbyr tjenester som f.eks:

 • Fotografi
 • Kartlegging
 • Oppmåling
 • Geomatikk
 • Behandling av fotogrammetri
 • Videografi

Utfordringene

Utfordringene som Shetland Flyer Aerial Media (SFAM) sto overfor, var problemer som også ville hemme hvordan de samhandlet med kundene sine, og dermed kundens opplevelse når de jobbet med dem. I en serviceorientert virksomhet måtte kundene kunne samarbeide med Rory og mannskapet hans så effektivt og enkelt som mulig. 

Problemer hos SFAM som påvirket kundene deres på grunn av bruk av FTP:

 1. Noen kunder syntes det var vanskelig å bruke. FTP kan virke skremmende for kunder som ikke er særlig datakyndige.
 2. Lave overføringshastigheter. Deres nåværende FTP-baserte løsning var svært treg. Når de sendte et stort antall filer, sank overføringshastigheten kraftig. 
 3. FTP manglet merkevarefunksjoner, så det tillot ikke SFAM å presentere en profesjonell merkevarekonsistent front.
 4. FTP hadde sikkerhetsproblemer.
 5. Kundene må kunne se leveransene, for eksempel bilder og videoer, før de lastes ned. FTP-baserte løsninger presenterte ikke miniatyrbilder av mediene SFAM hadde produsert for kunden.

Målene

De ovennevnte utfordringene måtte håndteres for å nå følgende mål:

 1. En rask filoverføringstjeneste - kundene har tidsplaner de må holde seg til, så i forlengelsen av dette må tjenesteleverandørene passe inn i den samme tidsplanen.
 2. Et intuitivt grensesnitt som kundene synes er enkelt å bruke. 
 3. Kan godta et stort utvalg av filtyper.
 4. Gi forhåndsvisning av miniatyrbilder av videoer og bilder, slik at kundene kan.
 5. Merkevaremuligheter som fremmer et profesjonelt utseende.

Faktorer for løsningsevaluering

Evalueringsfaktorene som ble brukt av Rory for å vurdere potensielle løsninger var:

 1. Hastighet; kunder har prosjekter og kontrakter de må overholde, så filer må deles så raskt som mulig.
 2. Et brukervennlig grensesnitt, kunder har ikke tid eller lyst til å sette seg inn i detaljene i en løsning.
 3. Forhåndsvisning av miniatyrbilder og for hvor mange forskjellige bildetyper.
 4. Maksimal filstørrelse. Bilder tatt av droner har høy oppløsning på 20-25 megapiksler, noe som betyr at filene er enorme. Tatt i betraktning at videoer lages ved å bruke disse bildene som ett bilde i en video, kan det resultere i enorme filstørrelser.
 5. Graden av tilpasning som tilbys av potensielle løsninger. 
 6. Sikkerhet og tilgangskontroll. Bare klienten skal kunne få tilgang til og laste ned filer.

De testede løsningene

Rory prøvde følgende løsninger:

 1. WeTransfer
 2. DropBox
 3. Filemail

WeTransfer:  Han prøvde WeTransfer. Han likte ikke annonsene og de tilfeldige bildene som WeTransfer viser. Han foretrakk prisene som tilbys av Filemail.

DropBox: Han brukte DropBox til filsynkronisering, og til deling av filer med innhold som er evigvarende og ikke vil endre seg, f.eks. avtalemaler, prosesser osv. DropBox tillater ikke merkevarebygging på kontoen og prisområdet de vurderte løsninger innenfor.

Filemail: ble valgt som løsning for å overføre filer, ettersom det løste utfordringene med å nå målene. Hvordan han brukte den, er nevnt i neste avsnitt.

Hvordan Rory fungerer med Filemail

Rory brukte Filemail på følgende måte:

 1. Han endret det egendefinerte underdomenenavnet som Filemail tilbød, til merkevarenavnet sitt.
 2. Han brukte Filemails merkevarefunksjoner slik at han kunne presentere et profesjonelt utseende i tråd med merkevaren sin. Dette betydde at han kunne vise logoen sin, selskapets farger på nedlastingssider og automatiserte e-poster sendt av Filemail på hans vegne.
 3. Han brukte Filemails desktop-app, som bruker UDP-akselerasjon for å oppnå overføringshastigheter som ikke er mulig med TCP-nettleserbaserte løsninger.
 4. Filemail lar Rory sende filer i alle størrelser og formater, så han hadde ingen problemer med dette.

Hvordan Shetland Flyer Aerial Medias kunder dro nytte av det

Rorys kunder fikk flere fordeler fordi Rory brukte Filemail:

 1. Et brukergrensesnitt som er like enkelt som å sende og motta e-post. Rorys kunder var i stand til å bruke Filemail på en enkel måte, slik at både Rory og kundene hans kunne fortsette å oppfylle kontrakten.
 2. Motta filer fra Rory raskt. Filemail gir raske overføringshastigheter fordi serverne er fordelt over hele verden, slik at filene overføres så kort vei som mulig.
 3. Motta filer fra Rory på en sikker måte. Filemail tilbyr mange komponenter som legger til rette for dataintegritet, for eksempel antiviruskontroll, feilkontroll, ende-til-ende-kryptering, passordbeskyttelse og tilgangsrettigheter for sluttbrukere.
 4. Kundens mulighet til å forhåndsvise bilder og videoer via miniatyrgenerering betyr at kundene kan velge ut det materialet de ønsker uten å kaste bort tid på å laste det ned først.

Rory Gillies vitnesbyrd

SFAM-logo
Filemail er fantastisk! Super praktisk og veldig pålitelig. Jeg har sendt tonnevis av filer, og de kommer alltid dit i tide og uten press! Jeg anbefaler dem 100%!

Gjør det enklere for dine kunder å samarbeide med deg i luften

Alle våre planer kommer med en 7-dagers prøveperiode

Norwegian