Hogyan használja a Shetland Flyer Aerial Media a Filemailt

Aerial Media Production esettanulmány

Légi felvétel
SFAM logó

Háttér

Ebben az esettanulmányban Rory Gillies-szel, a Shetland Flyer Aerial Media vezérigazgatójával beszélgettünk. Ők egy légi média produkciós cég, amelynek székhelye a Shetland-szigeteken van, amely egy kis szigetcsoport Skóciától északra.

Több mint 40 éves tapasztalattal rendelkeznek a távirányítású repülőgépes rendszerek terén, pilótákból, operatőrökből, profi videósokból, fotósokból és földmérőkből álló legénységgel. Olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint például:

 • Fényképezés
 • A feltérképezése
 • Felmérés
 • Geomatika
 • Fotogrammetriai feldolgozás
 • Videográfia

A kihívások

A Shetland Flyer Aerial Media (SFAM) olyan kihívásokkal nézett szembe, amelyek az ügyfelekkel való kapcsolattartást is akadályozták, és így az ügyfél tapasztalatát is, amikor velük dolgozott. Mivel szolgáltatásorientált vállalkozásról van szó, az ügyfeleknek a lehető leghatékonyabban és legegyszerűbben kellett tudniuk együtt dolgozni Roryval és legénységével. 

Az SFAM által tapasztalt problémák, amelyek az FTP használata miatt hatással voltak az ügyfeleikre:

 1. Néhány ügyfél nehezen használhatónak találta. Az FTP ijesztőnek tűnhet a számítógéphez nem nagyon értő ügyfelek számára.
 2. Lassú átviteli sebesség. A jelenlegi FTP-alapú megoldásuk nagyon lassú volt. Nagyszámú fájl elküldésekor az átviteli sebesség zuhant. 
 3. Az FTP nem rendelkezett márkaépítési képességekkel, így nem tette lehetővé, hogy az SFAM professzionális, márkakonzisztens megjelenést mutasson.
 4. Az FTP-nek biztonsági problémái voltak.
 5. Az ügyfeleknek képesnek kell lenniük arra, hogy a letöltés előtt megnézhessék az eredményeket, például a képeket és videókat. Az FTP-alapú megoldások nem mutatták be az SFAM által az ügyfél számára készített médiaképek miniatűr képeit.

A célok

A fent említett kihívásokat a következő célok elérése érdekében kellett kezelni:

 1. Gyors fájlátviteli szolgáltatás - az ügyfeleknek ütemtervük van, amelyet be kell tartaniuk, így a szolgáltatóknak is be kell illeszkedniük ugyanebbe az ütemtervbe.
 2. Intuitív kezelőfelület, amelyet az ügyfelek egyszerűen használnak. 
 3. Képes a fájltípusok széles skálájának elfogadására.
 4. A videók és képek miniatűr előnézete, hogy az ügyfelek.
 5. Márkaépítési képességek, amelyek elősegítik a professzionális megjelenést.

A megoldás értékelési tényezői

A Rory által a lehetséges megoldások értékeléséhez használt értékelési tényezők a következők voltak:

 1. Gyorsaság; az ügyfeleknek projektjeik és szerződéseik vannak, amelyeket be kell tartaniuk, ezért a fájlokat a lehető leggyorsabban kell megosztani.
 2. Könnyen használható felület, az ügyfeleknek nincs sem idejük, sem kedvük a megoldás részleteinek megismerésére.
 3. Miniatűr előnézetek és hány különböző képtípushoz.
 4. Maximális fájlméret. A drónok által készített képek nagy felbontásúak, 20-25 megapixelesek, ami azt jelenti, hogy a fájlok hatalmasak. Figyelembe véve, hogy a videók ezen képek felhasználásával készülnek, mint egy képkocka a videóban, hatalmas fájlméretet eredményezhet.
 5. A lehetséges megoldások által biztosított testreszabhatóság mértéke. 
 6. Biztonság és hozzáférés-ellenőrzés. Csak az ügyfélnek kell tudnia hozzáférni és letölteni a fájlokat.

A tesztelt megoldások

Rory a következő megoldásokkal próbálkozott:

 1. WeTransfer
 2. DropBox
 3. Filemail

WeTransfer:  Megpróbálta a WeTransfert. Nem tetszettek neki a hirdetések és a véletlenszerű képek, amelyeket a WeTransfer mutat. Jobban tetszett neki a Filemail által kínált árképzés.

DropBox: A DropBoxot fájlszinkronizálásra és olyan fájlok megosztására használta, amelyek tartalma örökzöld és valószínűleg nem változik, azaz a megállapodás sablonjai, folyamatok stb. A DropBox nem engedélyezi a márkajelzést a fiók és az árkategóriában, amelyen belül értékelték a megoldásokat.

Filemail: megoldást választották a fájlok átvitelére, mivel az megfelelt a célok eléréséhez szükséges kihívásoknak. Hogy hogyan használta, arról a következő részben esik szó.

Hogyan működik a Rory a Filemaillel

Rory a következőképpen használta a Filemailt:

 1. A Filemail által kínált egyéni aldomain nevet a márkanévre változtatta.
 2. A Filemails márkaépítési képességeit használta, így a márkájának megfelelő professzionális megjelenést tudott megjeleníteni. Ez azt jelentette, hogy a logóját, a cég színeit a letöltési oldalakon és a Filemail által a nevében küldött automatizált e-maileket is megjeleníthette.
 3. A Filemail asztali alkalmazását használta, amely az UDP átviteli gyorsítást használja az átviteli sebesség eléréséhez, amely nem lehetséges a TCP böngészőalapú megoldásokkal.
 4. A Filemail lehetővé teszi Rory számára, hogy bármilyen méretű és formátumú fájlokat küldjön, így ebben a tekintetben nem volt problémája.

Hogyan profitáltak a Shetland Flyer Aerial Media ügyfelei

Rory ügyfelei számos előnyt kaptak a Filemail használatának köszönhetően:

 1. Egy olyan felhasználói felület, amely olyan egyszerű, mint az e-mail küldése és fogadása. Rory ügyfelei könnyen tudták használni a Filemailt, így mind Rory, mind ügyfelei tovább tudtak haladni a szerződésük teljesítésével.
 2. Gyorsan megkapja a fájlokat Rory-tól. A Filemail gyors átviteli sebességet biztosít a világszerte elosztott szerverek miatt, biztosítva, hogy a fájlok átvitele a lehető legrövidebb távolságra történjen.
 3. A fájlok biztonságos módon történő fogadása Rory-tól. A Filemail számos olyan komponenst kínál, amelyek megkönnyítik az adatok integritását, például vírusellenőrzést, hibaellenőrzést, végponttól végpontig terjedő titkosítást, jelszóvédelmet és végfelhasználói hozzáférési jogokat.
 4. Az, hogy az ügyfél képes volt a képek és videók előnézetére a miniatűrök generálásával, azt jelentette, hogy az ügyfelek kiválaszthatták a kívánt biztosítékokat anélkül, hogy előbb időt vesztegettek volna a letöltésükre.

Rory Gillies Ajánlás

SFAM logó
A Filemail fantasztikus! Szuper kényelmes és nagyon megbízható. Rengeteg fájlt küldtem, és mindig időben és nyomás nélkül érkeznek! Ajánlom őket 100%!

Könnyítse meg légi média ügyfelei számára a veled való együttműködést

Minden tervünkhöz 7 napos próbaidőszak jár

Hungarian