Hoe Shetland Flyer Aerial Media Filemail Gebruikt

Casestudie Lucht Mediaproductie

Luchtfoto
SFAM Logo

Achtergrond

In deze casestudy spraken we met Rory Gillies, CEO van Shetland Flyer Aerial Media. Zij zijn een mediaproductiebedrijf voor de Shetlandeilanden, een kleine eilandengroep ten noorden van Schotland.

Ze hebben meer dan 40 jaar ervaring met op afstand bestuurde vliegtuigsystemen, met een bemanning van piloten, cameramensen, professionele videografen, fotografen en landmeters. Ze leveren diensten zoals:

 • Fotografie
 • Mapping
 • Surveillance
 • Geomatica
 • Fotogrammetrie verwerking
 • Videografie

De Uitdagingen

De uitdagingen voor Shetland Flyer Aerial Media (SFAM) waren problemen die ook de interactie met hun klanten, en dus de ervaring van de klant bij het werken met hen, zouden belemmeren. In een servicegerichte business moeten klanten zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk met Rory en zijn crew kunnen werken. 

Problemen bij SFAM die gevolgen hadden voor hun klanten, door het gebruik van FTP:

 1. Sommige cliënten vonden het moeilijk te gebruiken. FTP kan ontmoedigend lijken voor cliënten die niet zo handig zijn met computers.
 2. Trage overdrachtssnelheden. Hun huidige op FTP gebaseerde oplossing was erg traag. Wanneer ze een groot aantal bestanden verstuurden, kelderde de overdrachtssnelheid. 
 3. FTP had geen branding mogelijkheden, dus het stelde SFAM niet in staat om een professionele merk consistente voorkant te presenteren.
 4. FTP had beveiligingsproblemen.
 5. Klanten moeten de deliverables, zoals afbeeldingen en video's, kunnen zien voordat ze worden gedownload. FTP-gebaseerde oplossingen toonden geen thumbnails van de media die SFAM voor de klant had geproduceerd.

De Doelen

De bovengenoemde uitdagingen moesten worden aangepakt om de volgende doelstellingen te bereiken:

 1. Een snelle bestandsoverdrachtdienst - klanten hebben schema's waaraan zij zich moeten houden, dus bij uitbreiding moeten dienstverleners in hetzelfde schema passen.
 2. Een intuïtieve interface die klanten eenvoudig te gebruiken vinden. 
 3. Kan een groot aantal bestandstypen aan.
 4. Geef miniatuurvoorbeelden van video's en afbeeldingen, zodat klanten.
 5. Branding mogelijkheden die een professionele uitstraling bevorderen.

Evaluatie Van De Oplossing Factoren

De evaluatiefactoren die Rory gebruikte om potentiële oplossingen te beoordelen waren:

 1. Snelheid; klanten hebben projecten en contracten waaraan zij zich moeten houden, dus moeten bestanden zo snel mogelijk worden gedeeld.
 2. Een gebruiksvriendelijke interface, klanten hebben geen tijd of zin om zich te verdiepen in de bijzonderheden van een oplossing.
 3. Miniatuurvoorbeelden en voor hoeveel verschillende soorten afbeeldingen.
 4. Maximale bestandsgrootte. Beelden die door drones worden gemaakt zijn 20 - 25 megapixels hoog, wat betekent dat de bestanden enorm groot zijn. Rekening houdend met het feit dat video's worden gemaakt van deze beelden als één frame in een video, kan dit resulteren in enorme bestandsgroottes.
 5. De mate van maatwerk die potentiële oplossingen bieden. 
 6. Beveiliging en toegangscontrole. Alleen de cliënt mag toegang hebben tot bestanden en deze downloaden.

De Geteste Oplossingen

Rory probeerde de volgende oplossingen:

 1. WeTransfer
 2. DropBox
 3. Filemail

WeTransfer:  Hij probeerde WeTransfer. Hij hield niet van de advertenties en de willekeurige afbeeldingen die WeTransfer liet zien. Hij gaf de voorkeur aan de prijzen van Filemail.

DropBox: Hij gebruikte DropBox voor bestandssynchronisatie en voor het delen van bestanden waarvan de inhoud altijd groen is en waarschijnlijk niet zal veranderen, dat wil zeggen overeenkomstsjablonen, processen, enz. DropBox staat geen branding toe op de account en het prijsbereik waarbinnen zij oplossingen beoordeelden.

Filemail: werd gekozen als de oplossing om bestanden over te dragen, omdat het de uitdagingen aanging om de doelstellingen te bereiken. Hoe hij het gebruikte wordt in de volgende paragraaf vermeld.

Hoe Rory Werkt Met Filemail

Rory gebruikte Filemail op de volgende manier:

 1. Hij veranderde de door Filemail aangeboden aangepaste subdomeinnaam in de naam van zijn merk.
 2. Hij gebruikte Filemails branding mogelijkheden zodat hij een professionele uitstraling kon presenteren in overeenstemming met zijn merk. Dit betekende dat hij zijn logo en bedrijfskleuren op downloadpagina's kon tonen en dat Filemail automatisch e-mails in zijn naam verstuurde.
 3. Hij gebruikte de desktop app van Filemail, die gebruik maakt van UDP overdrachtsversnelling om overdrachtssnelheden te bereiken die niet mogelijk zijn met TCP browsergebaseerde oplossingen.
 4. Met Filemail kan Rory bestanden van elke grootte en elk formaat verzenden, dus wat dat betreft had hij geen problemen.

Hoe De Klanten Van Shetland Flyer Aerial Media Profiteerden

Rory's klanten kregen verschillende voordelen door het gebruik van Filemail:

 1. Een gebruikersinterface die net zo eenvoudig is als het verzenden en ontvangen van e-mail. Rory's klanten konden Filemail gemakkelijk gebruiken, zodat zowel Rory als zijn klanten verder konden met de uitvoering van hun contract.
 2. Snel bestanden ontvangen van Rory. Filemail biedt snelle overdrachtssnelheden dankzij wereldwijd verspreide servers, waardoor bestanden over een zo kort mogelijke afstand worden overgedragen.
 3. Veilig bestanden ontvangen van Rory. Filemail biedt vele componenten die de gegevensintegriteit bevorderen, zoals antiviruscontrole, foutcontrole, end-to-end-codering, wachtwoordbeveiliging en toegangsrechten voor eindgebruikers.
 4. De mogelijkheid voor klanten om afbeeldingen en video's te bekijken via het genereren van thumbnails betekende dat klanten het gewenste collateral konden uitzoeken zonder eerst tijd te verspillen aan het downloaden ervan.

Rory Gillies Getuigenis

SFAM Logo
Filemail is geweldig! Super handig en zeer betrouwbaar. Ik heb tonnen bestanden verstuurd en ze komen altijd op tijd en zonder druk! Ik raad ze 100% aan!

Maak Het Gemakkelijker Voor Uw Klanten Van Aerial Media Om Met U Samen Te Werken

Al Onze Plannen Komen Met Een Proefperiode Van 7 Dagen

Dutch