Hvordan Shetland Flyer Aerial Media bruger Filemail

Casestudie Om Produktion Af Luftbårne Medier

Luftfoto
SFAM-logo

Baggrund

I dette casestudie talte vi med Rory Gillies, administrerende direktør for Shetland Flyer Aerial Media. De er et medieproduktionsfirma baseret på Shetlandsøerne, som er en lille gruppe øer nord for Skotland.

De har over 40 års erfaring med fjernstyrede flysystemer med en besætning af piloter, kameraoperatører, professionelle videografer, fotografer og landmålere. De tilbyder tjenester som f.eks:

 • Fotografi
 • Kortlægning
 • Opmåling
 • Geomatik
 • Fotogrammetrisk behandling
 • Videografi

Udfordringerne

De udfordringer, som Shetland Flyer Aerial Media (SFAM) stod over for, var problemer, som også ville hæmme deres interaktion med kunderne og dermed kundernes oplevelse af samarbejdet. Da vi arbejder i en serviceorienteret virksomhed, havde kunderne brug for at kunne arbejde med Rory og hans besætning så effektivt og nemt som muligt. 

Problemer, som SFAM har oplevet, og som har haft indflydelse på deres kunder, fordi de har brugt FTP:

 1. Nogle kunder fandt det svært at bruge det. FTP kan virke skræmmende for kunder, der ikke er særligt computerkyndige.
 2. Langsomme overførselshastigheder. Deres nuværende FTP-baserede løsning var meget langsom. Når der blev sendt et stort antal filer, faldt overførselshastigheden. 
 3. FTP manglede brandingfunktioner, så det gav ikke SFAM mulighed for at præsentere en professionel, brandkonsistent facade.
 4. FTP havde sikkerhedsproblemer.
 5. Kunderne skal kunne se de leverede produkter, f.eks. billeder og videoer, før de downloader dem. FTP-baserede løsninger viste ikke miniaturebilleder af de medier, som SFAM havde produceret for kunden.

Målene

Ovennævnte udfordringer skulle løses for at nå følgende mål:

 1. En hurtig filoverførselstjeneste - kunderne har en tidsplan, de skal overholde, så i forlængelse heraf skal tjenesteudbyderne også følge den samme tidsplan.
 2. En intuitiv grænseflade, som kunderne finder nem at bruge. 
 3. Kan acceptere en lang række filtyper.
 4. Giv et miniatureeksempel på videoer og billeder, så kunderne kan.
 5. Branding-muligheder, der fremmer et professionelt udseende.

Faktorer Til Vurdering Af Løsninger

De evalueringsfaktorer, som Rory brugte til at vurdere potentielle løsninger, var følgende:

 1. Hurtighed; kunderne har projekter og kontrakter, som de skal overholde, så filerne skal deles så hurtigt som muligt.
 2. Med en brugervenlig grænseflade har kunderne hverken tid eller lyst til at sætte sig ind i detaljerne i en løsning.
 3. Miniaturevisualiseringer og for hvor mange forskellige billedtyper.
 4. Maksimal filstørrelse. Billeder taget af droner har en høj opløsning på 20-25 megapixel, hvilket betyder, at filerne er enorme. Når man tager i betragtning, at videoer laves ved hjælp af disse billeder som et enkelt billede i en video, kan det resultere i enorme filstørrelser.
 5. Graden af tilpasning, som de potentielle løsninger giver. 
 6. Sikkerhed og adgangskontrol. Kun klienten skal kunne få adgang til og downloade filer.

De Afprøvede Løsninger

Rory prøvede følgende løsninger:

 1. WeTransfer
 2. DropBox
 3. Filemail

WeTransfer:  Han prøvede WeTransfer. Han kunne ikke lide de reklamer og tilfældige billeder, som WeTransfer viser. Han foretrak den pris, som Filemail tilbyder.

DropBox: Han brugte DropBox til synkronisering af filer og til deling af filer, hvis indhold er evigt grønt og sandsynligvis ikke vil ændre sig, f.eks. aftaleskabeloner, processer osv. DropBox tillader ikke branding på den konto og det prisinterval, som de vurderede løsninger inden for.

Filemail: blev valgt som løsning til overførsel af filer, da den løste de udfordringer, der var nødvendige for at opfylde målene. Hvordan han brugte den, er nævnt i næste afsnit.

Sådan Fungerer Rory Med Filemail

Rory brugte Filemail på følgende måde:

 1. Han ændrede det brugerdefinerede underdomænenavn, som Filemail tilbød, til sit mærkenavn.
 2. Han brugte Filemails brandingfunktioner, så han kunne præsentere et professionelt udseende i overensstemmelse med sit brand. Det betød, at han kunne vise sit logo, sine virksomhedsfarver på download-siderne og automatiserede e-mails, der blev sendt af Filemail på hans vegne.
 3. Han brugte Filemail's desktop-app, som bruger UDP-overførselsacceleration til at opnå overførselshastigheder, der ikke er mulige med TCP-browserbaserede løsninger.
 4. Filemail giver Rory mulighed for at sende filer af enhver størrelse og i ethvert format, så han havde ingen problemer i denne henseende.

Hvordan Shetland Flyer Aerial Medias Kunder Fik Gavn Af Det

Rorys kunder fik flere fordele, fordi Rory brugte Filemail:

 1. En brugergrænseflade, der er lige så enkel som at sende og modtage e-mail. Rorys kunder kunne nemt bruge Filemail, så både Rory og hans kunder kunne komme videre med opfyldelsen af deres kontrakt.
 2. Modtager hurtigt filer fra Rory. Filemail giver hurtige overførselshastigheder takket være servere, der er fordelt globalt, hvilket sikrer, at filerne overføres så kort afstand som muligt.
 3. Modtagelse af filer fra Rory på en sikker måde. Filemail tilbyder mange komponenter, der letter dataintegriteten, f.eks. anti-viruskontrol, fejlkontrol, end-to-end-kryptering, adgangskodebeskyttelse og adgangsrettigheder for slutbrugere.
 4. Kundens mulighed for at få vist billeder og videoer via miniaturegenerering betød, at kunderne kunne udvælge den sikkerhed, de ønskede, uden at spilde tid på at downloade dem først.

Rory Gillies Vidnesbyrd

SFAM-logo
Filemail er fantastisk! Super praktisk og meget pålideligt. Jeg har sendt tonsvis af filer, og de kommer altid frem til tiden og uden pres! Jeg anbefaler dem 100%!

Gør Det Nemmere For Dine Kunder At Arbejde Med Dig

Alle Vores Abonnementer Leveres Med En 7-Dages Prøveperiode

Danish